Imprimati  

5 Sfaturi pentru o prezentare de succes in echipa

Presentation Effectiveness
 

Acum mai mult decat oricand altcandva ni se cere sa livram prezentari ca parte a echipelor noastre. Toata lumea din echipa trebuie sa isi imbunatateasca abilitatile pentru genul acesta de prezentari daca va doriti sa fiti eficienti si sa aveti impact. Prezentarile in echipa presupun planificare atenta, tranzitii perfect controlate, succesiune logica a materialului prezentat si abilitatea de a crea un mesaj profesionist si coerent. Iata 5 pasi pe care echipa ar trebui sa ii urmeze pentru a avea o prezentare de succes.

1) Deschidere Puternica

Incepeti in forta. Vreti sa va implicati audienta si sa stabiliti tonul prezentarii. Asigurati-va ca va pregatiti prima fraza cu grija si oferiti audientei un enunt surprinzator - statistica sau un fapt mai putin cunoscut - pe care sa puteti sa il conectati la ceea ce aveti de spus.

2) Introducere

Dupa deschidere ar trebui sa oferiti o imagine de ansamblu asupra agendei prezentarii si sa introduceti toti membrii echipei. Exista doua metode in care puteti face aceste prezentari. Leaderul poate prezenta pe scurt fiecare membru al echipei si rolul lor in cadrul proiectului sau fiecare persoana poate sa isi spuna numele si care a fost sau va fi rolul lui in cadrul proiectului.

3) Treceri si Tranzitii

O parte din pregatire ar trebui sa fie dedicata pregatirii tranzitiilor din cadrul prezentarii. O trecere neclara poate sa rupa ritmul prezentarii sau chiar sa creeze confuzie in ritmul audientei. Pentru a facilita trecerile este important sa aveti un plan de timpi de care sa va puteti tine si sa folositi indicatori verbali pentru a pregati intrarea urmatorului prezentator : "intr-un minut Mircea ne va spune cum vor arata timpii pentru etapele proiectului". Ca prezentator fiti atent pentru a va auzi indiciul ca urmeaza sa intrati in discutie.

4) Sesiune de intrebari si raspunsuri in echipa

O sesiune de Q&A bine facilitata va lasa o impresie pozitiva asupra ascultatorilor vostri. Este important ca intr-o prezentare de echipa sa planificati si sa va pregatiti pentru aceasta sesiunie. Luati-va timpul necesar pentru a hotara care intrebari sau subiecte vor fi preluate de care membru al echipei. Dincolo de asta, determinati si un semnal care sa le transmita colegilor ca ar trebui sa intervina sau ca vreti sa interveniti.

5) Inchideti cu Impact

Este important sa terminati prezentarea pe o nota inalta. Incheierea prezentarii va intari mesajul pe care vreti sa il transmiteti audientei. Vreti sa aveti o persoana - in mod tipic leaderul echipei - care sa inchida pentru toata echipa. La sfarsitul prezentarii asigurati-va ca strangeti in mod eficient materialele si echipamentul pe care l-ati folosit.

 

Inapoi

 
 

16 B Mozart Street, District 2, Bucharest, 020256, RO
P:+40 21 231 0861

Follow Us

 
© 2017 Dale Carnegie & Associates, Inc.. All Rights Reserved.
Website design and development by Americaneagle.com