Istoria noastra vorbeste lumii: Comori dintr-un sit de la Targsoru Vechi la o expozitie in Danemarca

Estimated read time 2 min read

[ad_1]

𝑴𝒖𝒛𝒆𝒖𝒍 𝑱𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒆𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝑰𝒔𝒕𝒐𝒓𝒊𝒆 𝒔̧𝒊 𝑨𝒓𝒉𝒆𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒆 𝑷𝒓𝒂𝒉𝒐𝒗𝒂 — 𝑷𝒍𝒐𝒊𝒆𝒔̧𝒕𝒊 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂̆ 𝒄𝒖 𝒑𝒊𝒆𝒔𝒆 𝒅𝒆𝒐𝒔𝒆𝒃𝒊𝒕𝒆 𝒍𝒂 𝒆𝒙𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒂 ,,𝑶𝒖𝒕 𝒐𝒇 𝑪𝒉𝒂𝒐𝒔 — 𝑩𝒆𝒕𝒘𝒆𝒆𝒏 𝒕𝒉𝒆 𝑹𝒐𝒎𝒂𝒏 𝒆𝒂𝒈𝒍𝒆 𝒂𝒏𝒅 𝑶𝒅𝒊𝒏’𝒔 𝒓𝒂𝒗𝒆𝒏𝒔” – 𝑴𝒖𝒛𝒆𝒖𝒍 𝑴𝒐𝒆𝒔𝒈𝒂𝒂𝒓𝒅, 𝑫𝒂𝒏𝒆𝒎𝒂𝒓𝒄𝒂

 Vineri, 11 noiembrie, se va deschide la Moesgaard Museum din Aarhus, Regatul Danemarcei, expoziĹŁia ,,Out of Chaos — Between the Roman eagle and Odin’s ravens”. ExpoziĹŁia acoperă perioada de la cca. 300 – 600 p. Chr., adică perioada dintre căderea Imperiului Roman de Apus şi epoca vikingă, o perioadă care se mai numeşte şi perioada migraĹŁiei din cauza războaielor mari, a fluxurilor de refugiaĹŁi şi a deplasărilor de populaĹŁii.

 Prestigioasa manifestare, una de impact la nivel international, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regina Margareta a Il-a a Danemarcei și reuneşte artefacte excepĹŁionale din colecțiile mai multor muzee prestigioase din Europa, acoperind ĂŽntreg, teritoriul european.

 Demn de apreciat, printre muzeele din România se regăseşte şi Muzeul JudeĹŁean de Istorie şi Arheologie Prahova — Ploieşti, care participă cu piese deosebite descoperite ĂŽn necropola din secolele III-IV p. Chr de la Târgșoru Vechi, un sit de o valoare excepțională.

Foto: Muzeul Moesgaard – Danemarca

Articolul Istoria noastra vorbeste lumii: Comori dintr-un sit de la Targsoru Vechi la o expozitie in Danemarca a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

You May Also Like

More From Author